Hot Destinations - шаблон joomla Mp3

 

Съкровищата на Егейска Турция 2018:

София - Чанаккале - Пергамон - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Измир - Айвалък - Троя - София

Открийте защо природният феномен Памуккале е една от най-посещаваните забележителности в световен мащаб, как древният град Троя е запазил спомена за митичната 10-годишна Троянска Война, описана в Омировата Илиада, къде се намира "трапезата на Дявола" / Seytan Sofrasi /  и каква е причината за огромната популярност на турските курорти Кушадасъ и Айвалък.
Всичко това с тази кратка,  но многоцветна програма, която ще Ви отведе в красивия Егейски свят с екзотичен привкус и неповторимо излъчване.

 5 Дни / 4 нощувки

ПРОГРАМА:

1 Ден Отпътуване в 6:00 ч. от София, около 07:30 ч. от Пловдив, хотел “Санкт Петербург”, около 08:30 ч – Газпром Димитровград - Капитан Андреево. Преминаване на ГКПП КАп. Андреево - Капъкуле и отпътуване за Чанаккале.
Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море от Европа в Азия. Чанаккале е град, често наричан "перла" на Дарданелите, както заради кръстопътното си местоположение, така и заради великолепната марина, широките европейски булеварди и оживена центарлна част.
Като наследник на древния град Дарданелия, градът  пази историческия си облик, но се развива и като модерен град с младежки дух и атмосфера.  Тук ще Ви посрещнат гостоприемни заведения, усмихнати лица и оживена централна част със запазена часовникова кула, а на крайбрежната алея стои гордо макет на Троянския кон от едноименната холивудска продукция. Настаняване в хотел 3* в Чанаккале.
Вечеря. /без включени напитки /. Нощувка.

2 Ден Закуска. Отпътуване за Кушадасъ.
Фотопауза на Seytan Sofrasi/Трапезата на Дявола - природен феномен - издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама. Имате възможност да с енасладите на неповторимата гледка с чаша ароматно турско кафе и да видите природното образувание, наречено "Стъпката" : мястото, на което местните хора разказват, че стъпил Дяволът, а Земята е хлътнала под крака му, за да образува езерце.
Посещение на древния град Пергамон / в близост до съвременния Бергама / и Храмът на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. В Пергам, който носи името на своя основател - героя Пергам /син ан Андромаха и Хелен, познати образи от древногръцката митология/ се е намирала  втората по значение библиотека след Александрийската с богатство отблизо 200 000 пергаментови книги.  Неслучайно най-големият сватбен подарък, който Марк Антоний прави на Клеопатра е именно тази библиотека,
Отпътуване за Кушадасъ . По пътя посещение на местна фабрика за зехтин.
Пристигане в Кушадасъ вечерта. Настаняване в хотел 4* в популярния турски курорт.
Вечеря. Нощувка.

3 Ден Закуска.
Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Памуккале с включен обяд и входна такса. 
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” 
Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства бвоят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝  и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували  варовикови тераси, които напомянят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години - Хиераполис  или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад - Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си.
Завръщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 Ден Закуска.
По желание полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храмът на Артемида - едно от чудесата на света; джамията "Иса бей" – исторически паметник от огромно значение тъй като е построена изцяло с материали от античния град Ефес; гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост.
Отпътуване за Айвалък. По пътя - посещение и пешеходна разходка в центъра на Измир. Отпътуване за Айвалък. Настаняване в хотел 4* . Вечеря / без включени напитки /. Нощувка.

5 Ден Закуска. Отпътуване за България.
По пътя посещение на Древния Град Троя - посещението на археологическия музей на открито ще ви пренесе векове назад във времето на митичната 10-годишната война между елини и троянци. Троя е град съществуващ повече от 4000 години, магнетичен център на древните цивилизации. Там е експониран модел на Дървения кон, който гърците, начело с героя Одисей, използвали, за да се промъкнат зад крепостните стени с хитрост.
Отпътуване за България. Завръщане в София вечерта.

ПРОМО ЦЕНИ при РАННО записване до 28.02.2018!

Дата на провеждане Възрастен в двойна стая  до 28.02 Възрастен в двойна  стая при записване след  01.03
02.04-06.04.2018 - Априлска ваканция 309 лв. 329 лв.
05.04-09.04.2018 - Великден 309 лв. 329 лв.
23.05-27.05.2018 309 лв. 329 лв.

 

Цените включват:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел ANZAK 3* в Чанаккале;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел BELMARE 4* в Кушадасъ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел MUSHO 4* в Айвалък;
 • Всички фериботни, пътни и магистрални такси;
 • БОНУС! Туристическа програма в Чанаккале;
 • Посещение на Троя / без включена входна такса / ;
 • Посещение на природния феномен Seytan Sofrasi / Трапезата на Дявола /;
 • Посещение на Бергама / без включени входни такси /;
 • Посещение на Измир;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 г. към ЗАД Армеец;

Цените не включват:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посетените по програмата обекти: Троя (20 TRL), Пергамон (25 TRL), Асклепион (20 TRL), крепостта и воено-морския музей в Чанаккале (10 TRL) . Всички входни такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица 69 г. - 79 г. - 5 лв.; Лица над 79 г. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие;
 • Допълнителни мероприятия:
  Целодневна ескурзия до Памуккале - 35 евро с включен обяд и входни такси; / при минимум 20 туристи /
  Полудневна екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария - 35 евро с включени входни такси; / при минимум 20 туристи /

Условия за плащане:

 • Депозит - 70 лв. на човек при записване
 • Доплащане до 14 дни преди пътуването

Забележки:

 • Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Застраховки:

 • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към ЗАД „Армеец" с номер на полица  185701315 ‎0000631155 до 28.01.2019
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;
 • Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.