Hot Destinations - шаблон joomla Mp3

 

Хотел BEOGRAD 4*, Нова Година 2019 в Сърбия - Чачак - пъстър свят на Балканското настроение !!!

София - Чачак - Вишеград - Каменград - Дървенград - Ниш - София
* с включена екскурзия до градовете на Емир Кустурица - Дървенград (Мечавник) в Сърбия и Каменград (Андричград) в Босна и Херцеговина

3 дни / 2 нощувки

30.12.2018   - 01.01.2019 г.

 

Ден 1 - 30.12.2018 / неделя /
Отпътуване в 6.00 ч. от автогара "Сердика / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София". Преминаване на ГКПП Калотина.
Пътува се по маршрут Пирот - Ниш - Кралево - Чачак. Настаняване в хотел Beоgrade 4* в центъра на Чачак.
"Добродошлица" в ресторанта на хотела - коктейл, с който домакините ни посрещат в града си и ни пожелават приятен престой.
Туристическа програма в Чачак - посещение на църквата "Възнесение Христово" до централния градски площад. /беседите в обектите са на сръбски език/.
Православният храм е паметник на културата, ценен за града и района, като най-старата част от него  е на достолепните 800 години.
Посещение на Градския музей с богата  колекция, отразяваща развитието на бита и културата на населението в района от праисторически времена до днес. В пределите на Римската Империя Чачак попада в  пределите на процъфтяващата провинция Далмация, като артефакти  от това време се съхраняват в музея. За обичаите свидетелства етнографската сбирка, а за военното минало - колекцията от военни унифроми, ордени и оръжия. /беседите в обектите са на сръбски език/.
Свободно време в центъра на града.
Вечерта - вечеря в ресторанта на хотела по меню с неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
Нощувка.

Ден 2 - 31.12.2018 / понеделник/
Закуска.
Отпътуване за Босна и Херцеговина, известна като Балканската Швейцария заради красивите си планински пейзажи. Държавната граница е на около 120 км разстояние от Чачак, което дава възможност в рамките на един ден да осъществим посещение на най-близкия град - Вишеград, разположен на територията на съседната на Сърбия държава.
Посещение на град Вишеград - известен с моста на Дрина от историческата драма на първият в историята балкански писател - нобелов лауреат - Иво Андрич.

Днес Вишеград има и друга гордост - изграденият в последните години  град от камък - "Андричград". Заслугата е на Емир Кустурица - големият Балкански режисьор. Наречен така в чест на авторът на "Моста на Дрина" - нобеловият лауреат Иво Андрич, този самостоятелен "град в града" е обграден с крепостни стени, а във вътрешността си разкрива идеята на "Балканския Фелини" - Кустурица, за културен оазис на Балканите.
Отпътуване обратно в посока Сърбия.
Посещение на Дървения Град на Кустурица / без включена входна такса - около 3 евро - или 300 динара /. Това е първият културен обект, дело на Кустурица, който всяка година е домакин на филмовия и артистичен фестивал Kustendorf. На върха на хълма Мечавник над долината Мокра Гора са "поставени"  20 автентични къщи от различни краища на Сърбия, които създават неповторима обстановка. Уличките, площадите и църквата също са от дърво, а в центъра гордо чака посетители дървеното кино, кръстено на Стенли Кубрик.
Отпътуване за Чачак.
Завръщане в хотела.
Вечерта - ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела с жива музика, богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
В допълнение хотелът се намира непосредствено до централния площад на града, така че след полунощ по вече установена традиция, в центъра на Чачак, на голяма сцена излиза някой от популярните сръбски изпълнители. За посрещането на 2019 г. все още не е обявена програмата за Новогодишната нощ, но през 2017 г. гост беше Лепа Брена, а през 2018 г. финалистите на Eurovision  2016-2017 от  Черна Гора и Сърбия.
Програмата за посрещане на 2019 г. все още не е обявена , но се очаква отново всички гости на града да бъдат впечатлени и  изненадани.
Нощувка.

Ден 3 - 01.01.2019 /вторник /
Късна закуска.
Освобождаване на стаите. Отпътуване за България. По пътя спирка в Ниш за обяд и разходка. Завръщане в София на автогара "Сердика / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София" вечерта.

Цена на възрастен в двойна стая: 359 лв

***Няма налични тройни стаи в хотела.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 2 нощувки в хотел Beоgrade 4* в центъра на Чачак - www.hotel-beograd.rs
 • 2 закуски в ресторанта на хотела;
 • Празнична Новогодишна вечеря с жива музика и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, в ресторанта на хотела;
 • Вечеря на 30.12 с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство в ресторанта на хотела;
 • Екскурзия до Босна и Херцеговина и Каменния Град на Емир Кустурица - Андричград на 31.12 /на около 120 км от Чачак/ ;
 • Посещение на Дървения Град на Емир Кустурица - Мечавник на 31.12 ;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 70 г. с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец“;

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • входна такса за Дървения град на Кустурица / около 3 евро или 300 динара / и други такси за обекти, посетени по желание, които не са упоменати като включени в програмата;
 • доплащане за единична стая - 110 лв.;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 85 г. - 5 лв.;
 • лица над 85 год. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие;

Начин на плащане:

 • депозит – 100 лв. на човек при записване
 • пълно доплащане  до 10.12.2017 г.

Необходими документи:

 • Задграничен международен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/

Доплащане:

 • Дете от 3-8,99 г. заплаща 50% от пакета за възрастен.
 • Отстъпка за дете от 9-14,99 г.  - 30 лв.

Забележка:

 • Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи.
 • Беседите, провеждани от местните екскурзоводи в туристическите обекти са на сръбски език;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

Валутен курс:

 • 1 лв ~ 50 RSD сръбски динари
 • 1 евро ~ 100 RSD сръбски динари

Застраховки:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;
 • Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

vrs